nilak

el projecte nilak, circ teatre itinerant vol apropar la cultura i les arts escèniques en aquelles comarques catalanes que no tenen teatres

Segons les dades de les Estadístiques Culturals de Catalunya del 2017 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 26% de les comarques catalanes no tenen cap teatre, i entre el 2011 i el 2015 el circ ha representat el 2,2% de la programació teatral.

 

Per aquest motiu presentem nilak, circ teatre itinerant. Un Circ Teatre capaç d'englobar diverses activitats i crear un món efímer durant uns dies.

Creiem en el circ contemporani i en les arts escèniques com una eina de transformació social i cultural. Potenciar l’art en viu i retornar l’essència de les carpes dels circs i del campament que es general al seu entorn.

 

Utilitzant el caràcter nòmada per descentralitzar les arts escèniques dels grans nuclis urbans i convertir els pobles en l'epicentre del circ, nilak situa la carpa com a eix vertebrador del projecte, com a símbol de circ i de transformació de l'espai urbà.

 

Actualment la programació de circ contemporani es troba en grans nuclis urbans, per això volem apropar al circ a totes les zones demogràfques de Catalunya. Crear un projecte que arribi arreu i reivindiqui la carpa de circ com a màxim exponent de la contemporaneïtat actual. Apropant les noves dramatúrgies a tot el territori per facilitar-ne la visibilitat, en especial en aquelles comarques que no disposen d’instal.lacions teatrals.


Una carpa és molt més que un símbol del circ, és una forma d’entendre el món i reivindicació. Creiem que és hora de retornar a la carpa, tornar a omplir aquest imaginari que tenim que a poc a poc està desapareixent. És per això que proposem aquesta estructura com a eix vertebrador del projecte, per tal de recuperar la carpa de circ i el campament que es genera al voltant amb l’objectiu de reconstruir la identitat perduda del circ contemporani català, recuperar la màgia d’aquest espai i tornar-lo a l’imaginari col.lectiu.

 

Funcionar com un teatre permetrà que moltes companyies puguin fer-se seva la carpa, augmentar la programació i a poc a poc tornar a fer habitual l’aparició de les carpes de circ als pobles.

nilak proposa una estada d'aproximadament 15 dies de duració en cada població per poder realitzar un conjunt d'activitats a través de les quals fer una immersió al territori: espectacles, creacions, exposicions, tallers...

  • Black Instagram Icon
  • Vimeo - Black Circle